Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor antreprenorilor și companiilor românești, zilele acestea.

 

Ce tip de Certificat de Situație de Urgență ți se potrivește ție și companiei tale?

 

 

În primul rând trebuie să știi că șomajul tehnic nu mai depinde direct de certificatul de situație de urgență, indiferent de culoarea acestuia.

 

Toate firmele românești a căror activitate a fost afectată de pandemia COVID-19 pot solicita CSU și în funcție de gradul de afectare suportat, acesta poate să fie ALBASTRU sau GALBEN, mai jos îți lăsăm clarificarea culorilor și condițiile fiecăruia:

a) CSU TIP 1 (ALBASTRU)

–   se acordă doar pentru firmele care și-au întrerupt total sau parțial activitatea, ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate Ordonanțele militare 1, 2 și 3.

–  se va elibera în baza declarației pe propria răspundere care va putea fi descărcată de pe platforma http://prevenire.gov.ro/ în momentul activării aplicației electronice.

 

b) CSU TIP 2 (GALBEN)

– se acordă doar pentru firmele care au înregistrat scăderi ale încasărilor/veniturilor în luna martie 2020 cu minim 25% faţă de media încasărilor/veniturilor din perioada ianuarie-februarie 2020.

– eliberată în baza declarației pe propria răspundere care va putea fi descărcată de pe platforma http://prevenire.gov.ro/ în momentul activării aplicației electronice.

 

Astfel că nu mai rămâne decât să așteptăm activarea aplicației și cu balanțele pregătite să depunem declarațiile aferente unuia dintre cele două certificate.

 

Spor și rețineți,

#youaregreymatter

 

 

 

 

 

 

 

Sursă: https://www.facebook.com/Economie.gov.ro/photos/a.618803824927257/1633625376778425/?type=3&theater