La începutul acestui an ne-am bucurat cu toții de perspectiva unor luni de lucru de acasă. Obosiți de la atâtea deadline-uri și tracasați că trebuia să ne trezim devreme, situația de urgență se anunța ca o vacanță binemeritată alături de cei dragi.
Fie că mai aveam o grămadă de lucuri nerezolvate, fie că ne era dor de cei mici, lucrul de acasă se prezenta foarte ademenitor.

Martie  2020

Prima lună am rezolvat tot ce ne-am propus, am curățat casa, am spălat perdelele, canapeaua, covoarele și am făcut ordine în hainele de vară vs hainele de iarnă. Unde mai pui că am avut timp de toate acele jocuri și activități cu cei mici, pe care le amânam încă de la apariția acestora. Fiind începutul a ceva ce părea să se sfârșească curând, am prins câteva call-uri printre picături și deveneam experți în aplicații online de ședințe și întâlniri.
Pentru cei singuri, “work from home” însemna adaptarea la un program lejer în papuci și pijamale. Și pe lângă cumpărături și stocuri de mâncare, Netflix și video call-uri, urma o perioadă de băi lungi în cada cu spumă și lumânările acelea pe care le păstrau încă de la mutare.

Aprilie 2020

A doua lună a situației de urgență a venit ca o surpriză, și dacă unii se bucurau că vor continua să lucreze de acasă, alții pierdeau clienți, job-uri și contactul cu partea socială a vieții.
Că să ne destindem am început să gătim, mai ceva ca la “Chefi la cuțite”. Fiecare plating și-a găsit locul pe Instagram, Tiktok, Facebook și Whatsapp. Au curs meme-urile, dansurile în casă, pozele cu pisici și mâncare, mai ceva ca o sanie pe derdeluș.
Dacă până acum ne bucuraserăm că nu mai trebuia să ne trezim devreme să mergem la birou, acum ne speriau orașele goale, fară niciun pic de trafic și ne puneam baza în Netflix și programele de divertisment la televizor. Orice drum la Mega Image începuse să pară o întreagă aventură, pentru care ne îmbrăcam frumos și ne machiam, doar doar ne ciocnim de câte un vecin cu care să putem conversa de la 2 metri distanță cu o mască bine înfiptă pe față.
În cazul în care am prins și închiderea grădinițelor și a școlilor, ajunseserăm să ne cablăm laptop-urile în baie, cu lumina stinsă, să nu respirăm prea zgomotos, astfel încât micuții să nu știe că mama sau tata lucrează în continuare de acasă.

 

Mai 2020

Pentru părinți asta a fost luna în care răbdarea a fost încercată la maxim, speranța de a își mai vedea copiii la grădiniță/școală a dispărut complet și anxietatea a luat locul liniștii, care altă dată îi ghida.
Atunci am aflat că cei mici nu vor mai merge la studii până în septembrie și tot atunci am aflat că vremea caldă care urma, nu era suficient de puternică să închidă această pandemie.
Cel mai dificil le-a fost celor care lucrau de acasă singuri, și care acum după 3 luni aproape, ajunseseră să nu se mai recunoască în oglindă. Pijamalele se scămoșaseră, statul în pat cu laptop-ul în brațe s-a transformat intro corvoadă, cada cerea să fie spălată de la atâtea bai fierbinți și Netflix nu reușise să țină pasul cu viteza cu care devoraseră filmele actuale.

 

Iunie – Decembrie 2020

În aparență a fost vorba despre o perioadă de întoarcere la normalitate, însă real, am supraviețuit unei perioade confuze, pline de restricții adhoc și îngrădiri.
Am învățat că ne e dor unii de alții, de trezitul dimineața, pregătitul pentru mersul la lucru, de colegii gălăgioși, de ședințele în care ne scurgeam pe scaunele din birou, de un compliment primit în drum spre lift.

Ne e dor de productivitatea cu care venea mersul la birou, de oamenii din metrou, de cei pe stradă, de covrigul și cafeaua de la colțul clădirii de birouri.
Ne e dor unii de alții, mai mult decât ne-am fi imaginat.

 

Acum că această perioadă se apropie de final, noi, echipa Grey Matter HUB vă propunem soluții flexible de cowork și birouri private.

Ce înseamnă soluții flexible de cowork?

Înseamnă spații de lucru în open space fară garanții, fară restricții, într-o locație plină de viață, în care o comunitate bine închegată, își așteaptă noii colegi.
Înseamnă să te trezești devreme, să te îmbraci frumos, să iți dai cu parfum, să iei metroul sau mașina personală și să iți recâștigi productivitatea, să ieși în pauza de masă cu un coleg, dintr-un alt domeniu, și să socializezi. Să fii tu cel de alta data, fară restricții de timp și spațiu.

Daca și tie ți-e dor de a face parte dintr-o comunitate, scrie-ne la info@greymatterhub.ro sau sună-ne la 0730.699.019.

 

Echipa Grey Matter HUB

#youaregreymatter